Sølystparken 25, 2930 Klampenborg

Arkitetkttegnet liebhavervilla i flot stand

På den lukkede vej Sølystparken, finder man i nr. 25 denne smukke og meget velholdte herskabsvilla, som er opført i 1947 og tegnet af arkitekterne Hilda Rømer og Paul Nyboe-Pedersen, som står bag en række ikoniske ejendomme i Nordsjælland herunder Gentofte Kino i Gentofte by.

Velkomsten til villaen går gennem stilfulde smedejernslåger, som sammen med halvmuren danner en præsentabel ramme omkring villaen og de tilhørende terrasser.

Den indbydende hall med stor loftshøjde og smukt svunget trappeløb til første sal byder dig velkommen indenfor. Fra hall ‘en kommer man via de to-fløjede franske døre ind i husets hjerte, det store u-formede rum, som ligesom resten af såvel stueplan som første sal byder på flot sildebensgulv i massivt egetræ. I rummets ene ende ligger det store stilfulde køkken, med masser af skabs- og bordplads, og hvor middagen med familie og venner kan tilberedes på de indbyggede gaskogeplader.

I forlængelse af køkkenområdet er der god plads til spisebordet, hvor der nemt kan gøres plads til mange spisende gæster. Mellem spiseområdet og dagligstuen finder du pejseindsatsen, så man i vinterhalvåret kan skrue op for både varmen og hyggen. I den modsatte ende af det store rum findes dagligstuen, her er der mulighed for at slænge sig i sofaerne og slappe af til en god film, eller fordybelse i en spændende bog med levende ild i den åbne pejs.
Fra køkkenet og stuen er der direkte udgang til stor vestvendt terrasse som indbyder til både solbadning og barbecue om sommeren.

Første sal byder på repos med adgang til 4 gode værelser i forskellige størrelser, hvoraf det ene har udgang til altan. Desuden er der et stort flot badeværelse med gulvvarme.

Kælderen har egen indgang og god loftshøjde, der er vaskerum med toilet og pæn muret bruseniche samt helt nyt naturgasfyr fra 2019. Derudover er der flere gode disponible rum som oplagt kan bruges til teenagerafdeling, aktivitetsrum og meget andet.

Selve grunden er velanlagt med stor grøn forhave, parkering på flisebelægning med Chaussésten mellem betonfliserne, flot garage med el-port opført i samme stil som selve huset, samt naturligvis de store indbydende terrasser.

Det absolutte nærmiljø ved Sølystparken opleves som trygt og idyllisk med det hyggelige gadekær beliggende skråt overfor grunden. Derudover er der kort afstand til både Dyrehaven, Skovshoved havn, Bellevue strand samt Skovshoved skole og gode institutioner.

Velkommen til Sølystparken 25!