Højdevej 9B, 2830 Virum

EN SÆRLIG SAG, SOM KRÆVER LÆSNING AF BESKRIVELSEN

...
Først det positive:

Smuk villa med den skønneste placering på en let skrående grund ned til den hyggeligste sø. Villaen er beliggende i det attraktive og børnerige villakvarter midt mellem Kollelev mose og Furesøen, tæt på skoler/institutioner samt gode indkøbsmuligheder. Huset er fra 1948 og blev totalrenoveret i 2017. Villaen fremstår umiddelbart i flot og indbydende stand. Renoveringen er generelt udført ved brug af kvalitetsmaterialer.
Indgangen til villaen foregår via en fin og bred gangbro, som er flankeret af den tætte laurbær-kirsebærhæk på begge sider. Det korte stykke hen over gangbroen til hoveddøren styrker indtrykket af, at man er på vej ind i en ekstraordinær ejendom.

Når man er kommet indenfor, finder man i stuetagen:
Fordelingsgang med garderobeplads og trappe til over- og underetagen. Imponerende lys stue med udsigt til søen, massive sildebensgulve i egetræ, høje paneler, pejseindsats, indbygningsreol og udgang til altanen. Fra stuen er der gennem den dobbelte glasdør adgang til lækkert køkkenalrum med kvalitetselementer fra tyske Poggen Pohl. Ligesom fra stuen er der her skøn udsigt til søen samt udgang til den store altan.
I stueetagen findes ligeledes et lækkert badeværelse med gulvvarme, fritstående badekar, dobbelt håndvask, muret bruseniche og håndklædetørrer.

Ca. halvdelen af husets underetage er registreret som bolig, så her finder man 3 fine værelser, alle med direkte udgang til haven, et disponibelt rum mere, som minder meget om de 3 værelser med boligstatus, pænt brusebadeværelse med gulvvarme, hængecloset og håndklædetørrer. Vaskerum med vaskemaskine og tørretumbler samt teknik- og depotrum. I hele underetagen er der gulvvarme.

På førstesalen er der 2 store værelser, begge med kviste og dejligt lysindfald fra de store ovenlysvinduer.

Fra såvel underetage som stueetagen er der udgang til skøn sydvendt terrasse og have. Haven hælder svagt ned mod den hyggeligste sø, som byder på et vidunderligt og omskifteligt view fra huset og haven alt efter årstiden.

På matriklen findes ligeledes p-plads til to biler samt udhus fra 2019.

Og så det negative, samt årsagen til prissætningen på villaen: Der foreligger et tilbud fra E.S. Entreprise om udbedring af nedenstående forhold omkring opstigende fugt i kælderen som er beskrevet i rapporterne. Tilbuddet lyder på: Kr. 2.323.562,50

Den nuværende ejer, som købte huset i 2018, fik efter ca. 4 års ejertid i forbindelse med en forsikringssag foretaget tilbundsgående og omfattende undersøgelser for mulig fugt og/eller skimmel. Undersøgelserne påviste skimmel i flere bygningsdele og at årsagen ifølge rapporterne var, at dele af renoveringen i 2017 ikke var udført efter gældende forskrifter.

Sælgers forsikringsselskab har for hoveddelen afvist, at der er tale om så alvorlige fejl og mangler, at de vil bekoste en udbedring af de omhandlede bygningsdele.
Sælger valgte på baggrund af de foretagne undersøgelser, at få udarbejdet arkitekttegninger samt at ansøge om opførelsen af et helt nyt hus i 2 plan på 283 m2 + 30 m2 kælder. Der blev givet byggetilladelse til opførelsen af den nye villa ultimo maj 2024.


Så derfor skal de kommende ejere groft sagt vælge mellem et af de følgende 3 scenarier:

• Vi er ikke bange for fugt eller skimmel, så vi overtager huset, som det er.
• Vi vil købe huset som det står og vil med professionel hjælp fjerne og udbedre de fejl og mangler, som har forårsaget den konstaterede fugt og skimmel.
• Grunden, som ligger helt fantastisk, er den perfekte placering til opførelsen af vores nye drømmehus, og vi køber derfor ejendommen som en byggegrund.

Der er udarbejdet 3 omfattende rapporter om fugtforholdene.. Rapporterne kan downloades i dokumentsamlingen ved bestilling af salgsdokumenter.